Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Türk Derin Teknoloji Girişimlerinin Yeni Bir Dünya için Hazırlıkları: “Mars’ta yaşamaya hazır mıyız?”

Türkiye Bilişim Derneği İstanbul Şubesi’nin düzenlediği 16. İstanbul Bilişim Kongresi, “Sürdürülebilir Teknolojiler Çağı, Kendi Kaynağını Üretebilen Toplum” temasıyla gerçekleşti.

TRAngels olarak sektörleri ciddi dönüştürecek derin teknolojiye yönelik odağımız sebebiyle kongrenin nazik davetiyle panelistler arasında yer aldık. “Türk Derin Teknoloji Girişimlerinin Kendine Yeten Yeni Bir Dünya için Hazırlıkları: “Mars’ta yaşamaya hazır mıyız?” başlığını melek yatırımcımız Hüseyin Karayağız, girişimlerimiz Biftek, Laska ve RePG kurucuları ile birlikte değerlendirdi.

Konuşmasına karbon temelli kaynağın bitmek üzere olduğu tespitiyle başlayan Karayağız, ülkelerin bu gerçeği çözmek üzere yeni çareler aradığını belirtti. Enerjinin üretilmesi ve depolanması, yaşadığımız yerde yatay ve dikey tarımın formülleri, protein üreterek temiz etle beslenmenin yolları ve atıkların %100 geri kazanılmasıyla elde edilecek alternatif enerji metotları bu çarelerin önemli adımları. Mars’ta yaşam için planlanan bu vizyon, dünyamızın sürdürülebilirliği için yeni bir model sağlayabilir mi sorusuna da yanıt arıyor.

Derin teknoloji girişimleriyle Mars’a doğru

Girişimlerimiz Biftek, Laska ve RePG paneldeki paylaşımlarında, dünyanın gerektirdiği stratejik ihtiyaçlara yönelik ürettikleri çözümlerden bahsettiler.

Kültür eti üretmek üzere yola çıkan girişimimiz Biftek’in kurucu ortaklarından Kerem Erikçi, mikroorganizma kütüphaneleri sayesinde sadece kültür eti alanında değil, sağlık, kozmetik ve gıda alanında da birçok probleme çözüm olacak formüller hazırladıklarını paylaştı.

Atık lastikleri ileri dönüştüren teknoloji girişimimiz Laska’nın kurucusu Onur Güdü, benimsedikleri döngüsel ekonomi anlayışı ile karbon siyahı ve yenilenebilir yakıt elde ederek hem çevresel soruna çözüm bulduklarını hem de ekonomik kaybı kazanca dönüştürebildiklerine dikkat çekti.

Sürdürülebilir dünya için enerji de dijitalleşiyor

Havadan, sudan, gizli ve atık ısıdan elektrik üreten RePG’nin kurucusu Hasan Ayartürk ise, geliştirdikleri teknolojiyle türbin ve jeneratör kullanmadan kablosuz ve sıfır karbon salınımlı elektriğe dayalı güç ürettiklerini belirtti. Enerji üretim, depolama, dağıtım ve tüketim araçlarının yeni girişimler sayesinde “Dijitalleşme” benzeri bir “Elektrikleşme” sürecini hızlandırdığına dikkat çeken Ayartürk, REPG Enerji sayesinde evde, fabrikada, işyerinde ihtiyaç duyulan kadar enerjiyi üretip tüketirken, fazladan açığa çıkanın satılabileceğini de ekledi.

Biftek, Laska ve RePG girişimlerimizin çalışmaları aslında Mars’taki yaşamı değil, bir sonraki dünyanın tasarlanma döneminde olduğumuzu gösteriyor. Artık, karbon temelli değil, alternatif enerjileri üreten, bunu dijitalleştirerek pazarlayabilen bir döneme doğru ilerliyoruz. TRAngels olarak fark yaratan fikir ve iş modellerinin büyümesine katkıda bulunabildiğimiz, girişimlerden öğrenerek geleceğin parçası olabildiğimiz için gururluyuz.

Fikrinize güveniyorsanız
biz de size güveniyoruz.

Fikrinizi geleceğe açın.

Adres

Reşitpaşa Mh.
Teknokent Arı 3 Sitesi
No:4/B204 Sarıyer
İstanbul

Yatırımcı iletişimi için: info@trangels.com

Girişimlerle ilgili iletişim için: proje@trangels.com

Bizi Takip Edin